dissabte, 15 de març del 2008

Aquest any... "Ni cap ni peus"

El proper mes d'abril veurà per fi la llum el nou àlbum de Jaume Sisa, titulat Ni cap ni peus (K Industria, 2008) i que compta amb la produccio de Joan Miquel Oliver (Antònia Font). Sisa i K Indústria aposten per Internet en aquest llançament, ja que han penjat a Youtube un sorprenent video com a avançament del disc, Aquest any follarem com folls, i han inaugurat el Myspace oficial de Jaume Sisa (també existeix un "no oficial") on es poden escoltar algunes de les seves cançons més significatives. Sisa a més, és el protagonista de la portada d'aquest mes de l'Enderrock, al costat de Roger Mas.
Sisa - "Aquest any follarem com folls"

12 comentaris:

APV ha dit...

Continuem fent el compte enrere, fins que no tingui el disc a les mans (o més ben dit, la caixa del disc a les mans i el disc a l'equip de música) no estaré tranquil.

Anònim ha dit...

Soc el paje. Muy bien Sisa otra vez con "Ni Cap Ni peus". Bonitos los homenajes a Pau Riba y Francesc Pujols. Se nota mucho a lo largo del disco la mano de Joan Miquel Oliver y los Antonia Font (solo falta Pau). Los arreglos de la 2ª es el sonido de Oliver en solitario. Muy bonita la de la pastisseria, con resonancias beatles,y una auténtica preciosidad la de "Aquest any follarem com folls", demasiado corta pero una pequeña obra maestra al fin y al cabo. "Maria Cunella" parece folk-punk en el más puro estilo gamberro de Pau Riba (con o sin Jordi Pujol "l´entranyable"). La de los planetas está muy bien y hay una que me recuerda a un poco a Tom Waits con unos arreglos muy "surfistes a camera lenta". El disco además gana con las sucesivas escuchas.

elfilldelwebmestre ha dit...

hola paje! un placer encontrarte por aquí, como siempre tus comentarios son de lo más acertados. Doncs si, "Ni cap ni peus" està molt bé, ja era hora la trobada Sisa-Oliver, només falta veure'ls en directe

Anònim ha dit...

Sí, Paje, como siempre, cuando tú hablas, lo dices todo y con mucho acierto. Un plaer coincidir per aquí amb tu, com sempre!

A mi també m'ha agradat força el darrer àlbum, sobretot "Marrec a la pastisseria", "El carrer del pinso" i "Al cantaire Pau Riba".

Quina joia, la mà de l'Oliver!

Salutacions des del Poble-sec!

elfilldelwebmestre ha dit...

canvio el missatge publicat per POL RIVEIL el dijous, 29 / maig / 2008 per seguir el mateix fil del nou disc:

Ni cap ni peus

D'entrada una salutació a "Elfill" i llarga durada al bloc.
Ja sona per casa el nou disc del nostre SISA, en la mateixa linea galàctica de sempre. No soc crític de professió, però en la meva modesta opinió esperava quedar-me extasiat (potser exagero!) escoltant una per una les peces d'aquest nou trencaclosques sonor. D'entrada no em va acaba d'"entrar" del tot, l'he hagut d'escoltar més d'una vegada, i no acabo d'estar del tot satisfet, possiblement després del Congrés dels Solitaris, pujar el llisto resultava un xic dificil...i no és que no m'agradi el Ni cap ni Peus, potser n'hi ha tres temes que m'enganxen força, però el Congrés..és un treball molt rodo, amb un cert fil conductor que potser sense voler, o intencionadament, qui sap, fa que les cançons encaixin una amb l'altre.
És possible que el nom del nou disc no hagi estat fruit de la casualitat, i que en SISA l'ha triat per a que tot plegat no te ni cap ni peus.

POL RIVEIL

elfilldelwebmestre ha dit...

canvio la resposta de Ciceró Pascual del 10 / juny / 2008 15:45 al missatge anterior per seguir el mateix fil del nou disc:


http://www.blogger.com/profile/17497326279508460132
Ciceró Pascual ha dit...

Hi estic totalment d'acord. No està malament, però estem massa ben acostumats.

Em subscric exactament al que has dit (no cal parlar).

Salut!

elfilldelwebmestre ha dit...

potser si que és un pel irregular, però no crec que Sisa hagi buscat seguir en la linia del Congrés dels solitaris, més aviat desconcerta perquè va en direcció contrària, és molt més lleuger i desenfadat. Es troben a faltar les orquestracions de Xavi Lloses a "El congrés..." o les de Pascal Comelade de "Visca la llibertat" però el to que li dona JMOliver i el mateix títol lliga bastant amb l'esperit del disc, que deu ser el que ara està passant el propi Sisa. I té unes quantes cançons memorables, des de la desenfrenada "Maria Curella" a l'homenatge al Pau, passant per "El viatge", "El savi de Martorell" (sóc l'únic a qui li recorda molt el Serrat en versió galàctica?), "Marrec a la pastisseria"... vaja, que no desentona gens en la seva discografia...

Anònim ha dit...

SOC EL PAJE: Bueno, he de decir que me gustan más "Llibertat" y "Solitaris", pero "Cap-peus", más disperso, me parece un disco al menos notable. Es un acierto que Sisa tire de jovenes del talento de Lloses y Oliver, porque sus arreglos (sin desmerecer a Comelade y Batiste) dotan al avi de una gran frescura, naturalidad y juventud.
Mañana veré a Sisa pq toca en los "conciertos desnudos" que organiza en madrid D.A.Manrique en La Boca del Lobo. La ultima vez que tocó aqui fue en 2002 (Bola Voladora), asi que tengo muchas ganas. Ya os diré que tal ha estado. Muchos saludos Fill, Pol y a ti Montse decirte que me encanta Poble Sec y que en alguna visita a Barcelona he hecho la correspondiente "peregrinación" a Poeta Cabanyes (fotos a los portales de Sisa y Serrat incluidos). Sois muy amables. Una abraçada.

Anònim ha dit...

SOC EL PAJE. Lo pasé francamente bien el lo de Sisa en radio3 "Canciones desnudas". Para empezar, Diego A Manrique es un tio que sabe llevar muy bien este tipo de entrevistas. Cometieron algun error, como decir que Guillem D´Fak fue un jutge, que no lo fue pero bueno, no tiene importancia. Sisa estuvo muy simpatico y comunicativo, Lo único es que si comparabas como hizo sus canciones antiguas (un poco de aquella manera, improvisando y tal...) con el brio y las ganas de las últimas, pues, hombre, habia diferencia. Pero bueno, realmente se trataba de una retrospectiva en plan de apuntar trozos de las canciones y tal.

:

1- CARPINTERO (DE BONET DE SAN PEDRO).
2- L´HOME DIBUIXAT
3- SI ERES TONTO Y PEQUEÑITO (RELLISCANT DE ORGIA)
4- QUALSEVOL NIT POT SORTIR EL SOL
5- A SOTA L´ALZINA
6- DOS GARDENIAS (DE ANTONIO MACHIN)
7- DIVINA PERLA DE LAS ANTILLAS
8- HAN TANCAT LA RAMBLA
9- TE ESPERARE EL DOMINGO
10- BARCELONA
11- CARTA A LA NOVIA
12- PEKIN
13- VISCA LA LLIBERTAT
14- PARC HOTEL
15- NO CAL PARLAR
16- DESDE LA LLUNA
17- AQUEST ANY FOLLAREM COM FOLLS

Encore:
18- EL SETE CEL

Al final saludé a Don Jaume, muy brevemente porque llegó el Ordovás en plan de arrasar maleducadamente (sin esperar su turno correspondiente) y me quedé con la palabra en la boca.

Las preguntas de Manrique, muy bien pero me gustaria haber preguntado cosas mas curiosas; de su grupo ZENK en 1967 con Enric Herrera; de sus apariciones en "Topical Spanish" (1970) y "La larga agonia de los peces" (1971); de los Hermanos Ramallets (Solfa+Comelade), etc...

Bueno, abrazos a todos, que lo papasseits molt bé.

Anònim ha dit...

Muy divertido, Paje, esto de "que lo papasseits molt bé" :)

Oye, no sé si éste es el espacio adecuado, pero teniendo en cuenta que no proporcionas perfil... ¿Te puedo preguntar aquí cuál es exactamente el portal del Sr. Jaume en Poeta Cabanyes? Vivo cerquísima del lugar y siempre he sentido curiosidad. El de Serrat, con la plaquita, es tan evidente...

Petons a Madrid, Paje (segur que vam coincidir en el concert dels A. Font al Fernando de Rojas, però com que no et conec!)

Apa, adéu!

Anònim ha dit...

EL PAJE. Hola Montse! Pues si que coincidimos en lo de Antonia Font. Yo estuve en el entresuelo.
El numero de portal de Sisa no lo recuerdo pero es justo el que esta enfrente del de Serrat (puerta con puerta). Es una casa mas vieja con portal grande negro y con balcones mas bonitos.
Petons, maca.

Anònim ha dit...

Moltíssimes gràcies, al·lot! He passat mil vegades per aquella casa! :)